2. zh - SZÖRFTÁBOR

SZÖRFTÁBOR INDUL

A szörftábor megálmodói Makrai Sándor (Magyar Freestyle Bajnok) és Jancsó Miklós (tízszeres Magyar Bajnok) tavaly kezdtek el foglalkozni egy tábor létrehozásának gondolatával. A két élversenyző mellé nem sokkal később további tizenkét fiatal Freestyle tehetség szegődött, így az Első Magyar Szörftábor 2012 nyarán megnyitja kapuit a sportág már meglévő és leendő szerelmesei előtt.

Ez a tábor elsősorban kötetlen szörfélményt nyújt, és nem versenyzésre nevel, mert alapvető célja a sportág népszerűsítése, annak nagyobb tömegekkel való megszerettetése. A szörf különleges vízi élményt nyújt, egyedülálló módon edzi a testet, lelket egyaránt. A szörftábor oktatóinak mindegyike nemzetközi WOWS licensszel és több éves edzői és versenyzői tapasztalattal rendelkezik, tudásukat a Magyar Szörf Szövetség is többszörösen elismerte.

A tábor, mely a Csendes-óceán közepén található Fidzsi-szigetek legkisebbikén található, kellemes környezetet biztosít nemcsak a tanulásra, de az azt megelőző és követő órák kellemes eltöltéséhez is. Az éghajlat kiegyensúlyozott és trópusi. Télen és nyáron 26 °C az átlaghőmérséklet. A sziget domborzata változatos, homokos és sziklás partszakaszai is vannak. Édesvízi forrással rendelkezik. A állandó, egyenletes és ideális erősségű széljárás miatt rendkívül kedvezőek a szörfözés feltételei.

A táborban lehetőség nyílik az aktuális fejlődési szintet a legmegfelelőbb felszerelésekkel segíteni. A tanulók napi 6-8 órát töltenek vízen, de az oktatás a szárazföldön is folytatódik. A siker érdekében videó analízist, professzionális oktató DVD-ket és szárazföldi szimulátort is alkalmaznak. A kezdő csoportos tanfolyamok során a résztvevők megismerik a windsurf részeit, a vízi KRESZ-t, a meteorológia alapjait és az alapvető környezetvédelmi, biztonsági szabályokat. A gyakorlati foglalkozások alkalmával megtanulják a windsurf használatát, annak össze- és szétszerelését, valamint az alapvető manővereket. A haladók a bonyolultabb mozgásokat sajátíthatják majd el.

A szigeten lévő létesítményeket a budapesti Műszaki Egyetem építész hallgatói tervezték egy „Komplex tervezés” nevű tárgy keretében kiírt zárthelyi pályázat alapján.

A százfős tábor lakóegységei kényelmesek és nagyon hangulatosak. Lehetőség van napi 5 étkezésre és a XXI. századi higiénés követelményeket teljes mértékben kielégítő tisztálkodásra, valamint internet és mobiltelefon használatára is. Napi hajókapcsolat van a külvilággal. A központi épületben egész napos az orvosi ügyelet. (A szigetnek saját világítótornya is van.:-)) A konyhához kapcsolódó kb. 200 m2 alapterületű közösségi térben nem csak étkezés, tanítás, de szórakoztató foglakozások és buli is van minden este. A jól felkészült hat fős személyzet mindig készséggel áll a táborlakók rendelkezésére. 

Műegyetemi hallgatóknak 50%-os kedvezményt biztosítanak a szervezők.

JELENTKEZNI LEHET A LAKÓ TANSZÉKEN

Beadandók: Egyrészt 1db A/3-as lapon a beépítés bemutatása: beépítési terv a szigetről (javasolt lépték: M=1:1000), valamint távlati képek, modellfotók, metszetek, esetleg részletek stb. az elemek elhelyezkedésének és kapcsolatainak ábrázolásával. Másrészt 1db A/3-as lapon a létesítmények bemutatása: a tervezett elemek tervei (javasolt lépték: M=1:200) alaprajzok, metszetek, homlokzatok, tömegmodell vagy távlati kép, esetleg makettfotó, stb. 

A terveket tetszőleges technikával rajzolva, minimális szöveggel, (borító nélkül) névvel a hátoldalon ellátva kell beadni a titkárságra március19-én, hétfő délután három óráig.

Letölthető anyagok itt!

És a félreértések elkerülése végett: a zh megbeszélése az ütemterv szerint, hétfő reggel 8:15-kor lesz!

Megjegyzés: ez a feladatkiírás oktatási céllal, kizárólag a feladat jobb megértése céljából szövegrészeket vesz át a http://www.szorftabor.hu honlap 2012. márciusi állapotából.

Nincsenek megjegyzések: