Vázlatterv részletek

Hétfőn és csütörtökön vázlatterv lesz. A bemutatás kötelező, a félév csak elfogadott vázlattervvel folytatható. Akinek nem értékelhető a vázlatterve, annak rendelkezésre áll egy pótlási alkalom április 12-én, de mivel előtte húsvét, utána alkotóhét lesz, konzultáció meg nagyon kevés, nem szeretnénk sok tervet látni aznap. Igazából egyet se. Nagyon fontos az értékelés szempontjából, hogy a vázlattervek tartalmilag teljesek legyenek, ezért következzen egy rövid leírás, hogy mit kell bemutatni:

A vázlatterv tartalma:

1. Beépítés ábrázolása
2. Építészeti tervek
3. Belső terek koncepciója

A beépítés ábrázolása kiterjed a tervezési helyszín környezetére, léptéke igazodik az adott helyhez és programhoz, a rajzokon kívül makettet és/vagy számítógépes modellt tartalmaz.

Az építészeti tervek munkarész általában 1:200 léptékű alaprajzokat, metszeteket, homlokzatokat jelent, az adott léptéknek megfelelő kidolgozottságban, a befogadást segítő grafikával.

A belső terek koncepciója kötetlen formában tesz javaslatot a jelentősebb belső terek kialakítására, azok értelmezésére, lehetőleg 3 dimenziós formában. (A belső terek koncepciója csak a tervező szakirányon része a vázlattervnek).

Kevésbé hivatalosan: be kell mutatni a kétszázas tervet úgy, hogy a környezete (és a tervező szakirányosoknak a belseje) is gyorsan felfogható legyen az oktatók számára.

A bemutatás időbeosztása nem változott, kivéve, hogy Király Dani helyett Hanzelik Karcsi lesz csütörtökön, Dani a következő félévben mutatja be a vázlattervét.

Nincsenek megjegyzések: