Új beadási formátumok!

Ahogy a félév elején elmondtuk: nincs többet nagyméretű nyomtatás! Projektorokkal vetítünk (1 vagy 2 lesz, még alakul a dolog), nyomtatni is kell, de csak A3 lapokra, és kicsinyített méretben.

A prezentációhoz 1920x1080 felbontású, nagy fényerejű projektor áll rendelkezésre. Szóval jól látható lesz minden, de a pixelszám elég korlátozott, mindenki kipróbálhatja a monitorán. 

Kicsit részletesebben:

A komplex 1 építész tervei 1:100-as léptékben, annak megfelelő részletezettséggel készülnek, de nyomtatni feles méretben, tehát 1:200-ban kell, és kizárólag A3 lapokra. (Mintha az eredeti lapok A1 méretű 1:100 léptékűek lennének). Akinek ennél nagyobb a terve, az két lapra tudja elhelyezni. (Ennél nagyobb nem várható, de ha mégis, egyeztessünk!) A különböző méretű és léptékű helyszínrajzok esetében nem lenne baj, ha a nyomtatott verzió is valamilyen szokásos léptékű lenne (1:200, 1:250, 1:500, 1:1000, stb.). A többi rajz és kép (helyszíni fotó, látvány, részlet, magyarázó ábra, diagram, stb.) vetítve legyen érthető, jól látható.

A komplex 2 tervei 1:50-es léptékben, annak megfelelő részletezettséggel készülnek, de nyomtatni feles méretben, tehát 1:100-ban kell, és kizárólag A3 lapokra. (Mintha az eredeti lapok A1 méretű 1:50 léptékűek lennének). A többi rajz és kép (látvány, részlet, elemterv) vetítve legyen érthető, jól látható.

Ami vetítve jól látszik, az nyomtatva tökéletes!

A nyomtatott A3 lapokat beadáskor mindenki egy szabványos méretű tanszéki paravánra tűzi ki (90x180 cm, álló formátum), de nem cél, hogy a teljes felület ki legyen töltve!

A vetítendő anyag formátumát, maximális felbontását még egyeztetjük, várhatóan jpg vagy png lesz, de a pdf is elképzelhető. Az elektronikus beadás reményeink szerint már az új honlapon keresztül történik, határideje a beadáséval egyezik meg.

Akinek van kérdése, keressen meg a mjancso@eik.bme.hu címen!

Nincsenek megjegyzések: